paspartou.gif (822 bytes)

Eμβλημα ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

Στο Ρυθμό της Ζωής που Συναρπάζει...


Mε την ευκαιρία της πραγματοποίησης της 50ης του Κατασκήνωσης, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών διοργάνωσε μια πανηγυρική Επετειακή Κατασκήνωση ΟΛΩΝ των παλαιών Προσκόπων του, στην Ελαία Μεσσηνίας, από 20 έως 22 Ιουλίου 2007
Διαβάστε περισσότερα...


paspartou.gif (822 bytes) paspartou.gif (822 bytes) paspartou.gif (822 bytes) paspartou.gif (822 bytes)

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

Ο ΠΡΟΣΚΟΠΟΣΤο 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας σας καλωσορίζει στον ΠΡΟΣΚΟΠΟ, μια έκδοση στο 'Ιντερνετ αφιερωμένη στον Ελληνικό Προσκοπισμό. Ελάτε μαζί μας να ζήσουμε στο ρυθμό της Ζωής που Συναρπάζει. Στο ρυθμό της μεγαλύτερης κίνησης νέων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τον πλανήτη.

Ελληνικός Προσκοπισμός Προσκοπισμός
Tι είναι Προσκοπισμός; Ποιό είναι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων; Τι κάνουν, τι μαθαίνουν και για τι ενδιαφέρονται οι Πρόσκοποι; O σκοπός και οι αρχές μας, η Προσκοπική μέθοδος διαπαιδαγώγησης των νέων, η Υπόσχεση και ο Νόμος μας.

21ος Αιώνας Ετοιμάζουμε τη νέα γενιά για τον 21ο αιώνα . Η επίσημη θέση του ΣΕΠ για το πως, για άλλη μια φορά, "κτίζουμε σήμερα το αύριο".

Μία συλλογή από αναφορές 'Aγιος Γεώργιος, Προστάτης των Προσκόπων γύρω από την ιστορία του ΣΕΠ. Η γέννηση του Προσκοπισμού στην 'Εμβλημα Χρυσού ΙωβηλαίουΕλλάδα και η πορεία του μέσα στα έτη. Οι δραστηριότητες των Ελλήνων Προσκόπων κατά την διάρκεια των βαλκανικών πολέμων, των δυο παγκόσμιων πολέμων. Η τραγική σφαγή των Ελλήνων Προσκόπων στην Μικρά Ασία το 1919, και η μετακατοχική "Αναγέννηση" του Ελληνικού Προσκοπισμού. Η σειρά των αναμνηστικών γραμματοσήμων Ιωβηλαίου.

11ο Τζάμπορη, Μαραθώνας 29/7-16/8/1963
Αφιέρωμα Έμβλημα 11ου Τζάμπορηστο 11ο Τζάμπορη (παγκόσμια Προσκοπική κατασκήνωση) που έγινε το 1963 στη χώρα μας, στο Μαραθώνα Αττικής. Πληροφορίες για τις συμμετοχές, το ημερήσιο πρόγραμμα, τον χώρο κατασκήνωσης, τις υποκατασκηνώσεις. Η σειρά των γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν τα ΕΛ.ΤΑ. με αφορμή το Τζάμπορη.

Συλλογή από 90 ασπρόμαυρες φωτογραφίες (40-80 kB η καθεμία) από το 11ο Παγκόσμιο Τζάμπορη χωρισμένες σε 11 υποκατηγορίες. Χρυσές Σελίδες ΜαραθώναΟι αξέχαστες εκείνες μέρες του Μαραθώνα του 1963 ξαναζωντανεύουν μέσα σ' αυτές τις σελίδες για όλους εκείνους που έλαβαν μέρος και για όσους έχουν μόνο ακούσει τόσα πολλά. Το υλικό είναι από το άλμπουμ "Χρυσές Σελίδες του Μαραθώνα" που είχε κυκλοφορήσει το ΣΕΠ το 1964.

Το τρίτο και ολιγοπληθέστερο τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος, η Κοινότητα Ανιχνευτών Ανιχνευτικόείναι ταυτόχρονα το τμήμα με το σημαντικότερο Κοινωνικό 'Εργο. Αποτελείται από νέους και νέες ηλικίας 15-19 χρονών και ο ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας της είναι η Σύνοδος. Πως δουλεύουν οι Ανιχνευτές: ο 'Ομιλος Διοίκησης και οι Ομίλοι Εργασίας.

Η Δεύτερη Κοινότητα Ανιχνευτών Πάτρας Τοπικά διακριτικά
Ποιοί είμαστε. Το ένδοξο παρελθόν και το δυναμικό παρόν μας. Οι κατασκηνώσεις μας. Φωτογραφίες από τις δράσεις μας. Οι συναντήσεις των παλαιότερων μελών της 2ης Κοινότητας. Το τρέχον πρόγραμμα δράσης μας. Αρχείο παλαιότερων δράσεων.

42η Κατασκήνωση - Κύθηρα 199942η Κατασκήνωση - Κύθηρα 1999 με Πρόσκοπους από τα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας της Κάτω Ιταλίας. Διαβάστε το αφιέρωμα για την κατασκήνωση και τον απολογισμό της.

2o Σύστημα Προσκόπων Πάτρας - Καλοκαίρι 20002o Σύστημα Προσκόπων Πάτρας - Καλοκαίρι 2000. Πέρασε, αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. 'Ενα αφιέρωμα στις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι, από το Προεδρικό Μέγαρο ως την Ρώμη.

Η πόλη μας, η Πάτρα. Η Ιστορία της πόλης από την Ο Φάρος, άλλωτε, των Πατρώνδημιουργία της μέχρι και σήμερα. Αξιοθέατα: Το Κάστρο, το Αρχαίο Ωδείο, ο 'Αγιος Ανδρέας, η Αχάϊα Κλάους, το Διεθνές Φεστιβάλ, το Πατρινό Καρναβάλι. Η παράδοση μας στο Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζη), στο ρεμπέτικο τραγούδι και στον Προσκοπισμό.

Πάτρα 1900Φωτογραφικό αφιέρωμα στην Πάτρα του 1900 με παλιές καρτ ποστάλ που απεικονίζουν τις πλατείες, τους δρόμους, το λιμάνι μιας Πάτρας άγνωστης σε όλους μας. Από το βιβλίο "Πάτρα 1900".

ΠάνθηραςΑφιέρωμα στην μνήμη του Κώστα Δόντα - "Πάνθηρα" , του αξέχαστου Αρχηγού του 2ου Συστήματος που για 50 χρόνια υπήρξε το παράδειγμα του Προσκόπου. Πάντα άψογος, όχι στη στολή και τα λόγια, ούτε στις τόσες του διακρίσεις ... πάντα άψογος σαν Πρόσκοπος.

ΝέδαΜια περιήγηση σε έναν από τους ομορφότερους τόπους στην Πελοπόννησο, το ποτάμι/φαράγγι της Νέδα . Στη Νέδα πραγματοποιήθηκε η φετινή Ειδική Δοκιμασία Προσκόπου 'Εθνους, 31/8-4/9/2000

Νεό Υλικό
Τι καινούργιο θα βρείτε στη σελίδα μας.


Mailing List Ελλήνων Προσκόπων

Είσαι Πρόσκοπος; 'Εχεις ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; Γίνε μέλος της Λ.Η.Τ.Ε.Π. (Λίστα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Ελλήνων Προσκόπων) και επικοινώνησε με 'Ελληνες Πρόσκοπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ειδικά Αφιερώματα

Ειδικά Αφιερώματα
Μία νέα σειρά αφιερωμάτων στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας μας.


ΣΕΠ - Leicester University

'Ερευνα Marketing γύρω από την Κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. (Ιούλιος - Αύγουστος 1999)

Εγχειρίδιο Προσκοπικών Ονομάτων

Εγχειρίδιο Προσκοπικών Ονομάτων : Ιστορία και αλφαβητικό ευρετήριο όλων των προσκοπικών ονομάτων.

Το Μαγαζί μας

Γνωρίστε το "Μαγαζί" μας, τους βαθμοφόρους του Συστήματος και το Σάντσο μας. Που θα βρείτε τη Λέσχη μας (χάρτης).

Τραγουδάμε τη ζωή μας

Τραγούδια Κατασκηνώσεων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πατρών.

Τα τραγούδια μας

"Τα Τραγούδια μας"
Συλλογή από μερικά από τα πιό δημοφιλή Προσκοπικά τραγούδια (στίχοι & Real Audio).

Η άποψή μας

Προσκοπισμός και Internet. Δυο εξ'ορισμού αντιφατικά αντικείμενα. Η άποψή μας για το πως μπορούν να συμβαδίζουν.

Πελοπόννησος

'Aρθρα από την προσκοπική στήλη "'Eσο 'Eτοιμος" της Πατρινής εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Τελχίνες 2002

Τελχίνες 2002
Η Μεγάλη Δράση που προγραμμάτιζε η Εφορεία Προσκόπων Περιοχής Πελοποννήσου για το καλοκαίρι του 2002.


Άλλες Προσκοπικές Σελίδες

Σύνδεσμοι προς τις πιο αξιόλογες Ελληνικές και ξενόγλωσσες προσκοπικές σελίδες στο WWW.

Στατιστικά

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία δικτυακής κίνησης των σελίδων μας, τις σελίδες με την μεγαλύτερη ζήτηση και την χώρας προέλευσης των κόμβων που επισκέπτονται τον "Πρόσκοπο".

Βραβεία για το proskopos.com

Παρουσίαση των βραβείων εξέχουσας δικτυακής παρουσίας που έχουν λάβει οι σελίδες του "Πρόσκοπου".

Βιβλίο επισκεπτών

Γράψτε μας τη γνώμη σας για τη σελίδα αυτή ή απλά αφήστε το μύνημά σας στο NEO βιβλίο επισκεπτών μας.


paspartou.gif (822 bytes)

Σώμα Ελλήνων ΠροσκόπωνΠληροί τους κανόνες ποιότητας του ΣΕΠ

Ο "Πρόσκοπος" είναι έκδοση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας εγκεκριμένη από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ως Δικτυακή Εστία του 2ου Συστήματος. Ωστόσο το περιεχόμενο των σελίδων δεν αποτελεί σε καμία έκταση μέρος της επίσημης σελίδας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και τα στοιχεία και το υλικό που παρουσιάζεται δεν συμπνέουν όλα κατ'ανάγκη με τις επίσημες θέσεις του ΣΕΠ.

Ο "Πρόσκοπος" πρωτοκυκλοφόρησε
στις 11 Οκτωβρίου 1996
(στη διεύθυνση www.proskopos.com στις 10 Νοεμβρίου 1997)

Επιμέλεια - Ενημέρωση:
Επικοινωνήστε με το